Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росіяни у мережі поширюють фото з прапором КНДР на Донеччині: у РНБО розкрили плани ворога (фото)

Окупанти поширюють світлини на яких нібито видніються прапори Російської Федерації та Північної Кореї у Донецькій області. Таким чином ворог намагається посіяти "пропаганду страху" серед громадян України.

Фото оприлюднив журналіст Андрій Цаплієнко.

"Прапор КНДР, стверджують, вивісили нещодавно біля окупованого українського села Цукурине в районі Покровська разом із російським прапором", — написав він у Telegram.

Прапори РФ і КНДР у селі Цукурине на Донеччині

Прапори РФ і КНДР у селі Цукурине на Донеччині. Джерело: Telegram Андрія Цаплієнка

На появу відповідної світлини відреагували в Центрі протидії дезінформації при РНБО України. Керівник відомства Андрій Коваленко пояснив, що такі дії ворога "є виключно елементом інформаційних операцій".

"Історія про прапори РФ і КНДР, які росіяни нібито вивісили на Покровському напрямку, є виключно елементом інформаційних операцій. Вони зараз масштабуватимуть тему КНДР і намагатимуться використати її в якості пропаганди страху проти України", — зазначив він.

Коваленко попередив, що окупанти лякатимуть українців, зокрема, "намагатимуться перекручувати правдиву інформацію про 12 тисяч військових КНДР на території Росії, брехнею про сотні тисяч".

"Військові КНДР дійсно є і їх готують до війни. Але кількість фіксується не така, яку повідомляють вороги. Тому і будуть історії про прапори, незалежно від того чи вивісили їх десь, чи "зафотошопили", і скільки вони провисіли по часу", — наголосив керівник ЦПД.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові Північної Кореї.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов інформував, що приблизно 11 тисяч північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 північнокорейських військових відправлять до Курської області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 16:27