Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

Північнокорейські військові прибувають до Росії (супутниковий знімок)

Корейська Народна Демократична Республіка вирішила відправити близько 12 тисяч військових до Росії. Південна Корея оприлюднила супутниковий знімок, як доказ розміщення північнокорейських військ у Росії.

Про це повідомило видання Yonhap. Журналісти підтвердили, що Північна Корея вирішила відправити близько 12 тисяч військових до Росії задля участі у війні проти України. Зокрема КНДР вже розмістила 1 500 спецпризначенців у Владивостоці.

Супутниковий знімок

Джерело: Yonhap

Південна Корея уважно відстежує рухи Північної Кореї за допомогою супутників, які експлуатуються урядом і військовими. Це здійснюється на тлі припущень щодо поглиблення військової співпраці між Москвою та Пхеньяном.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч солдатів із Північної Кореї підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко зазначав, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас, за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Ймовірно, батальйон можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

Нагадаємо, вчора видання The Telegraph оприлюднило інформацію, що спеціальний підрозділ Сил спеціальних операцій КНДР вважають одним із найтаємніших у світі. Північна Корея відправила його в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 15:59