Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Північна Корея перекинула до Росії найтаємніший спецзагін, — ЗМІ

Спеціальний підрозділ Сил спеціальних операцій Корейської Народної Демократичної Республіки вважають одним із найтаємніших у світі. Північна Корея відправила його в Росію.

Таку інформацію оприлюднило видання The Telegraph. Журналісти зазначили, що КНДР використовує ці сили для розвідки та перевірки оборонних можливостей Південної Кореї.

Спеціальний підрозділ заснували приблизно 1968 року. Він найбільше відомий через невдалу спробу атаки на резиденцію президента Південної Кореї, так званий "Синій дім".

Окрім того, у звіті Міністерства оборони США від 2021 року зазначено, що сили спеціальних операцій Північної Кореї (ССО КНДР) мають високий рівень підготовки, мотивації та забезпечені сучасним обладнанням. Також підтверджено, що цей спецпідрозділ є одним із найтаємніших у світі.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч солдатів із Північної Кореї підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко зазначав, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас, за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Ймовірно, батальйон можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

Нагадаємо, сьогодні керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив: щоб уникнути великої війни у світі — потрібна сила та відповідні кроки країн Заходу. Адже новостворений проросійський воєнний альянс намагається відчути реакцію світу на свої провокації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 23:37