Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

"Потрібна сила, щоб уникнути великої війни": у Зеленського звернулися до світу

Щоб уникнути великої війни у світі — потрібна сила та відповідні кроки країн Заходу. Адже новостворений проросійський воєнний альянс намагається відчути реакцію світу на свої провокації.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, опублікувавши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Війна Росії в Європі проти України та залучення армії КНДР, підтримка Іраном війни на Близькому Сході, нагнітання КНДР на Корейському півострові. Бажання нового воєнного альянсу автократій розбалансувати демократичні сфери впливу наразі є репетицією і можливим промацуванням реакції Західного світу", — зазначив він.

На переконання керівника Офісу президента України, якщо це не отримає жорстку відповідь, то вони розпочнуть готуватися до подальшого нав‘язування свого впливу у Європі, що неможливо здійснити без війни.

"Є над чим подумати всім. "Замирення" Росії й автократій не працює. Потрібна сила, щоб уникнути великої війни", — підсумував Андрій Єрмак.

Учора міністр закордонних справ України Андрій Сибіга теж опублікував відповідний допис у своїх соціальних мережах. Він, зокрема, зазначив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові КНДР.

Нагадаємо, що приблизно 11 тисяч солдатів із Північної Кореї проходять підготовку на території Росії для війни в Україні. Вчора Центр стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки оприлюднив відео, як солдатів із Корейської Народно-Демократичної Республіки екіпірують у російське спорядження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2024 18:16