Фото: Благодійний фонд "Україна -- перезавантаження"

Адаптивний одяг і ноші: ірпінський фонд презентував свої вироби на IV Київському форумі волонтерів

18 ЛИПНЯ 2024 11:42

На IV Київському форумі волонтерів Благодійний фонд "Україна — перезавантаження" з міста Ірпінь, з яким сайт TrueUA у квітні поточного року уклав меморандум про співробітництво, презентував адаптивний одяг для поранених і ноші для евакуації поранених.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook голова правління БО "БФ "Україна — перезавантаження" Лариса Степанушко, на форумі волонтери продемонстрували лише два з кількох виробничих напрямів діяльності спільноти.

"Днями Міноборони анонсувало розробку моделей адаптивного одягу для поранених військовослужбовців ЗСУ і тестування у практичних умовах. Тільки вдумайтеся: на одинадцятому році війни держава тільки почала розробляти "адаптивку" для поранених захисників. Увесь цей час потреби забезпечували та й досі забезпечують волонтери", — зауважила очільниця фонду.

За її словами, лише з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну волонтерки фонду безкоштовно пошили та передали у стабілізаційні пункти, шпиталі та лікарні майже 16 тисяч одиниць адаптивного одягу: нижня білизна, футболки, шорти, штани, худі. Фонд відгукується як на запити військових медиків, так і лікарів зі стаціонарних медичних закладів, у яких лікують поранених воїнів, а географія охоплення їх допомоги - 14 областей країни.

адаптивний одяг

Фото: Благодійний фонд "Україна — перезавантаження" 

Віднедавна фонд у партнерстві з ГО "Щит громади" почав шити ноші для евакуації поранених військових і цивільних осіб. Модель ношів фонд розробив спільно з військовими медиками, а перші зразки уже пройшли "бойове хрещення" на фронті і отримали схвальні відгуки.

адаптивний одяг

Фото: Благодійний фонд "Україна — перезавантаження" 

IV Київський форум волонтерів відбувся 12 липня і зібрав у Будинку профспілок майже 400 людей, задіяних у волонтерському русі. Щороку захід збирає громадські та волонтерські організації, які допомагають військовим і цивільним, що постраждали від російсько-української війни, задля обміну досвідом і підтримки однодумців.

"БО БФ "Україна — перезавантаження" приєднався до IV Київський форум волонтерів. Це був новий досвід і цікаві знайомства. І — ще одне підтвердження важливості та актуальності нашої роботи. 
На форумі ми презентували лише два виробничі напрями діяльності фонду — адаптивний одяг для поранених і ноші для евакуації, які шиють наші волонтерки "труселькові феї"
, — зазначила Степанушко.

Реквізити БФ "Україна — перезавантаження" для закупівлі матеріалів:

Картка Приват: 
5169 3351 0078 2545
Для інших банків — IBAN: UA893052990000026002000120851
Отримувач: БО БФ "Україна — перезавантаження"
ЄДРПОУ: 44819429
Призначення: Добровільна пожертва

Банка:
https://send.monobank.ua/jar/4XuABvLXtj
Номер картки банки
5375 4112 1907 8842

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2024 11:42