Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Афганістан сколихнули сильні землетруси: майже 2,5 тисячі загиблих

Внаслідок сильних землетрусів, що сталися у суботу, 7 жовтня, на заході Афганістану, загинули понад 2400 людей.

Про це інформує Reuters із посиланням на дані Геологічної служби США (USGS).

Землетрус на заході Афганістану стався за 35 км на північний захід від міста Герат, магнітуда одного з підземних поштовхів становила 6,3 бала.

Речник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Афганістану Джанан Сайєк заявив у повідомленні для Reuters 8 жовтня, що кількість загиблих зросла до 2 445 осіб, понад 2 тисячі осіб поранені. Саєк також повідомив, що 1 320 будинків було пошкоджено або зруйновано.

Всесвітня організація охорони здоров'я направила 12 машин швидкої допомоги в постраждалі райони провінції Герат, для евакуації постраждалих. За повідомленням організації, постраждалі від стихійного лиха території є віддаленими, що ускладнює проведення рятувальних операцій. Ба більше, у цьому районі крихкі будинки, адже побудовані з глини і цегли.

Нагадаємо, на сході Туреччини 8 жовтня близько першої години ночі стався землетрус. Його магнітуда становила 4,4 бала. Епіцентр землетрусу був в районі Єшільюрт провінції Малатія на глибині 5,93 кілометра.

Крім цього, 24 вересня у Грузії сталися два землетруси. Епіцентр поштовхів буз зафіксований поруч зі столицею країни — Тбілісі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 04:23