Фото: соцмережі

Два землетруси сколихнули Грузію: названо епіцентр поштовхів

У неділю, 24 вересня, у Грузії сталися два землетруси. Епіцентр поштовхів буз зафіксований поруч зі столицею країни — Тбілісі.

Про це повідомляє "Новости-Грузия" з посиланням на Національний центр сейсмічного моніторингу.

Зазначається, що перший землетрус із магнітудою 4,6 та епіцентром за чотири кілометри від Тбілісі, у напрямку села Лелубані (Мцхетський муніципалітет) і глибиною 27 кілометрів зафіксовано о 08:00 за місцевим часом. За даними джерела, підземні поштовхи відчувалися і в грузинській стлиці.

Інший землетрус стався о 09:21 та мав магнітуду 3 з епіцентром у 120 км від Тбілісі в Кахетії — за 12 кілометрів від Лагодехі та глибиною 18 кілометрів.

Варто відзначити, що від початку вересня підземні поштовхи в Грузії фіксували тричі: відгомони землетрусу в Азербайджані 3 вересня, 11 вересня — з епіцентром у районі Тіанеті (магнітуда — 3,1) і 23 вересня в Дманіському муніципалітеті (магнітуда — 3,2).

Нагадаємо, у Закарпатській області стався землетрус. У Свалявському районі 23 вересня зафіксували землетрус магнітудою два бали. За словами експертів, епіцентр був на глибині два кілометри. Зазначається, що за класифікацією землетрусів він входить до переліку невідчутних.

Також 14 вересня у Закарпатській області зафіксували землетрус. Підземні поштовхи сталися поблизу кордону з Румунією. Його епіцентр був розташований на відстані шість кілометрів на схід від міста Виноградів — на глибині п'ять кілометрів. Фахівці наголошують, що до цього землетрус на Закарпатті був зареєстрований 15 серпня цього року з магнітудою 2,2.

Раніше сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 17:33