Колаж ілюстративний. Джерело: соцмережі

Акулу, яка з'їла росіянина в Єгипті, передадуть до музею

У єгипетському міста Хургада акулу, яка з'їла росіянина, розчленували й муміфікували. Після з'ясування причин нападу її помістять у Музей морської науки.

Про це повідомив голова Національного інституту морських наук і рибальства, пише Cairo24.

Очільник інституту Амр Закарія Хаммуда зазначив, що якби їх повідомили про захоплення рибалками акули раніше, інститут зміг би зберегти акулу для проведення досліджень. Потім її б повернули в море.

Нині ж команда Інституту морських наук дослідила рибу та зібрала всю інформацію, необхідну для визначення можливих причин нападу. Раніше доктор Амр Закарія Хаммуда заявляв, що акули не харчуються людським м'ясом і будь-які зміни в такій поведінці є випадковістю.

Відзначається, що з черева акули, спійманої рибалками, витягли половину тіла російського туриста — голову, груди й руки. Іншу частину росіянина виловили безпосередньо в морі. Попередньо, риба не доїла росіянина лише тому, що її злякали рибалки, які намагалися врятувати туриста. 

Зараз місцева влада думає над тим, як запобігти подібним нападам акул в майбутньому. Зокрема, власників прибережних готелів можуть зобов'язати ставити загородження з сіток уздовж пляжів. Ця має перешкодити акулам підпливати безпосередньо до тих зон, де купаються туристи.

Нагадаємо, інцидент стався 8 червня на очах у відпочивальників та батька жертви хижака в районі Dream Beach — найпопулярнішого пляжу в місті. Загиблим виявився 23-річний уродженець Архангельської області. Кілька місяців тому він разом зі своїм батьком переїхав до Хургади, де вони оселилися у житловому комплексі British Resort.

Соцмережі не забарилися з реакцією, однак обговорення були суперечливими. Одні користувачі публікували меми на цю тему й жартували, а інші почали засуджувати такі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2023 11:19