Альпініст з Непалу підкорив Еверест у рекордний 29-й раз

54-річний альпініст Камі Ріта Шерпа 29-й раз підкорив найвищу гору у світі — Еверест. Це абсолютний світовий рекорд за кількістю сходжень на цю вершину.

Про це повідомила компанія Seven Summit Treks, у якій Камі Ріта працює старшим гідом. 

"Вітаємо Камі Ріту Шерпу, старшого гіда Seven Summit Treks, з 29-м успішним сходженням на Еверест. Воно принесло Камі Ріті рекорд "Найуспішнішого сходження на Еверест, здійсненого однією людиною", — йдеться у повідомленні.

Чоловік який належить до етнічної громади шерпів, побив власний рекорд за кількістю сходжень на гору висотою 8849 метрів. Він підкорює гори вже понад два десятиліття: видатний альпініст навіть отримав прізвисько Everest Man, що перекладається, як "Чоловік з Евересту".

Народився альпініст 17 січня 1970 року у непальському селі Таме. Професійний шлях чоловіка розпочався у 1992 році, коли він приєднався до експедиції на Еверест як помічник. Відтоді Камі Ріта не раз брав участь у багатьох експедиціях і майже щороку сходив на Еверест. Він також підіймався на інші відомі вершини у Гімалаях. Серед них: К2, Чо-Ойю, Лхоцзе та Манаслу. Відомо, що батько Камі Ріти був одним з перших професійних гідів-шерпів після 1950 року, коли найвищу гору відкрили для іноземних альпіністів.

З 2018 року цей непальський альпініст утримує рекорд за кількістю сходжень на вершину світу. Торік у травні він піднявся на Еверест 28-й раз, а до нього рекордсменом серед чоловіків був Аппа Тенцінг, який підіймався на цю вершину 21 раз.

Нагадаємо, у січні Непал припинив надання дозволів своїм громадянам на роботу в Росії та Україні. Це сталося після того, як щонайменше десять непальських солдатів загинули під час служби в російській армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.05.2024 04:13