Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Альтернативний законопроект з допомогою Україні: демократи Палати представників не підтримають пропозицію

Альтернативний законопроект з допомогою Україні, який пропонують республіканці, не знайде підтримки серед демократів Палати представників. 

Таку заяву на прес-конференції зробив лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс.

За його словами, єдиний шлях забезпечити потреби народу США в нацбезпеці — це винести на голосування законопроект з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів. Він запевнив, якщо законопроект розглядатимуть у Палаті представників, то він набере понад 300 голосів.

"Настав час для республіканців у Палаті представників підтримати інтереси нацбезпеки американського народу та порвати з пропутінськими екстремістами MAGA (прихильники колишнього президента Дональда Трампа — ред.) у їхній партії", — йдеться у заяві Джеффріса.

Лідер демократів у нижній палаті Конгресу також зазначив, що його фракція не підтримає альтернативного законопроекту з допомогою Україні від республіканців, в якому немає місця гуманітарній допомозі.

Як відомо, новий законопроект передбачатиме надання 66 мільярдів доларів на військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню без гуманітарної допомоги, яка була частиною сенатського пакета та пріоритетом багатьох демократів. Також у документ додадуть норму із забороною на в'їзд до США нелегальних іммігрантів доти, доки не досягнуть оперативного контролю над кордоном.

Варто зауважити, що сенатський законопроект передбачав понад 60 мільярдів доларів лише на фінансування допомоги Україні. У новому документі ця сума зменшена більш ніж на 10 мільярдів.

Нагадаємо, раніше радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що очільник Кремля Володимир Путін має безперечну вигоду від того, що американський Конгрес зволікає з ухваленням допомоги для України. Саме це Російська Федерація активно використовує на полі бою, маючи успіхи на деяких ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.03.2024 23:29