Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі розповіли, як Путін використовує бездіяльність Конгресу США у війні з Україною

У Білому домі переконані, що глава Кремля Володимир Путін має безперечну вигоду від того, що американський Конгрес зволікає з ухваленням допомоги для України. Саме це Російська Федерація активно використовує на полі бою.

Таку заяву зробив радник Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

"Дисфункція нашої системи на Капітолійському пагорбі безперечно дає йому (Путіну, — ред.) можливість розміщувати власні військові позиції з більшою перевагою", — йдеться у заяві представника Білого дому.

Кірбі наголосив, що Кремль "безсумнівно використовує" нездатність Конгресу США просунутися з допомогою Києву, нагадавши, що після окупації Авдіївки російська армія не зупиняється та намагається просунутися вглиб позицій Сил оборони.

За словами радника Білого дому, українським воїнам дедалі важче утримувати рубежі без підтримки Сполучених Штатів, на яку вони розраховували. На цьому тлі Джон Кірбі вкотре закликав Конгрес ухвалити необхідний пакет допомоги Україні.

Нагадаємо, 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами лідерів Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США.

Також Джо Байден заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Своєю чергою член Палати представників Сполучених Штатів Америки Джим Коста від Демократичної партії не виключає того, що спікер Конгресу Майк Джонсон може втратити свою посаду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.03.2024 06:22