Фото: росЗМІ

Чи змінились цілі Путіна в Україні: рішуча заява представниа США в ОБСЄ

Російський диктатор Володимир Путін прагне знищити Україну як суверенну державу та підкорити український народ. Його ціль щодо сусідньої держави залишається незмінною.

Таку заяву на засіданні Постійної ради цієї організації зробив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер, пише "Укрінформ".

Він наголосив, що у лютому цього року виповнюється десять років відтоді, як Москва розпочала свою агресію проти України з незаконного вторгнення і подальшої окупації Криму. Наступного місяця також виповнюється два роки відтоді, як РФ за підтримки Білорусі розпочала повномасштабну війну проти іншої держави-учасниці".

Карпентер додав, що новорічні обстріли Росією українських міст "є суворим нагадуванням світові про те, що мета диктатора Путіна залишається незмінною": "Він прагне знищити Україну як незалежну державу і підкорити її народ, позбавивши його демократичного голосу і суверенітету."

За словами Карпентера, промовистими в цьому плані є висловлювання Путіна та його спільників: "16 січня Путін відкрито назвав своїм чиновникам у Москві українську територію, яку Росія зараз окупує, "завоюванням". Не може бути жодних сумнівів, що Кремль розглядає свою війну в імперіалістичних термінах".

"Зрозуміло, що Путін і його оточення розглядають Україну не як суверенну, незалежну державу, а як призовий об'єкт нерухомості для уявної імперії, керованої Кремлем, наповненої не вільними людьми, а населенням, яке вони зневажають і прагнуть підкорити своїй волі силою", — сказав Карпентер.

Представник США переконаний, що переважна більшість українців знає, що їхня доля лежить в Європі, а не під російським поневоленням. 

"Український народ обрав демократію, верховенство права, європейський і трансатлантичний шлях. Український народ вирішив боротися, щоб захистити свої домівки, свою свободу і незалежність своєї країни. Україна повинна перемогти в цій боротьбі, і Сполучені Штати стоять на боці України", — додав  Карпентер.

Напередодні агенція Bloomberg опублікувала матеріал, у якому стверджується, що президент Росії Володимир Путін "зондує ґрунт" на предмет готовності Сполучених Штатів Америки до переговорів про припинення війни в Україні. Матеріал оприлюднено без авторства.

Як відомо, подібний матеріал — не перший, де просувається ідея про нібито готовність Росії до переговорів. У грудні 2023 року The New York Times опублікував статтю із посиланням на джерела, у якій вказувалося, що Путін нібито готовий до укладання "перемир’я", якщо Київ і Захід визнають російськими незаконно окуповані території України.

Нагадаємо, 14 грудня торік Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли "його армія досягне всіх своїх цілей". Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території України. Крім того, Путін заявив, що Україна вже нібито майже не виробляє зброї й скоро залишиться без допомоги Заходу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 07:01