Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден заявив про "жахливі наслідки" для України під час зустрічі з лідерами Конгресу

Президент США Джо Байден заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Главу Білого дому цитує CNN.

На початку зустрічі Джо Байден заявив, що хоче обговорити питання продовження тимчасового фінансування федерального уряду, аби з 1 березня уникнути часткового шатдауну. Він також наголосив на "нагальній потребі" України в американській допомозі.

"Я думаю, що наслідки бездіяльності (Конгресу, — ред.) в Україні щодня стають жахливими. Я розмовляв з деякими з наших партнерів щодо G7, вони дуже стурбовані", — сказав Байден.

Президент США також додав, що Конгрес має виділити фінансування для уряду, оскільки припинення його роботи "завдасть значної шкоди економіці".

Як відомо, республіканці, які дотримуються жорсткої лінії, не підтримали запит Байдена на надання надзвичайної допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів США.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 20:23