Фото: Слово і діло

Американський генерал Міллі дав прогноз щодо контрнаступу ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил України просувається неухильно, однак буде тривати дуже довго.

Про це повідомив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає The Guardian.

За словами американського генерала, українські воїни щодня прокладають собі шлях через дуже складні мінні поля. Бійці ЗСУ просуваються по 500-2 000 метрів на день, тому для досягнення поставлених цілей знадобиться досить багато часу і сил.

"Війна на папері та реальна війна — це різні речі. На справжній війні гинуть реальні люди. Справжні люди стоять на передовій і справжні люди сидять у цих машинах. Справжні тіла розриваються на шматки від вибухівки",  сказав Міллі.

Крім того, Міллі наголосив, що ніхто не повинен мати ілюзій щодо контрнаступу.

"Я казав, що це займе шість, вісім, 10 тижнів, це буде дуже важко. Це буде дуже довго і дуже, дуже криваво. І ніхто не повинен мати жодних ілюзій з цього приводу",  додав Міллі.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський пояснив, що контрнаступ Збройних сил України просувається повільніше, через велику кількість замінованих територій.

Додамо, за даними Інституту вивчення війни, росіяни марно намагаються відтіснити Збройні сили України з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту на Херсонщині. Наразі всі спроби росіян є невдалими.

Також заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що контрнаступ Збройних сил України йде за планом. Наші військові мають певні успіхи на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 13:37