Фото: Офіс президента

Зеленський про темпи контрнаступу ЗСУ: Ми не можемо посилати бійців на смерть

Президент Володимир Зеленський пояснив, що контрнаступ Збройних сил України просувається повільніше, через велику кількість замінованих територій. 

Про це очільник держави повідомив в інтерв'ю виданню elmundo.es.

"Кожен пройдений кілометр коштує життя. Для нас найбажаніший результат  звільнити свою територію, але зберегти свій народ. Якщо поля заміновані, ми не можемо відправити наших солдатів помирати. У реальному житті, на жаль, ціна дуже висока, а життя наших військових безцінні. Люди — не ресурс, як для Росії, а найбільший наш скарб. Найголовніше, щоб у людей була мотивація, і ми рухалися до перемоги",  зауважив гарант.

Також Зеленський наголосив, що на швидкість контрнаступу також впливає і швидкість постачання збої для ЗСУ.

"Нам просто потрібен час, хоча іноді його теж немає з нами. У нас були проливні дощі, які сповільнили прогрес. Партнери доправляли зброю повільніше, ніж очікувалося, і для нас важливо мати всю зброю перед початком. Ця осінь у нас вже була. Довелося зупинити наступ, бо артилерія прибула надто пізно. Головний двигун – наші військові, і вони щодня наступають.  Я віддаю перевагу, щоб він тривав два місяці і щоб тисячі людей померли, чи щоб він тривав чотири місяці і щоб померло менше людей? Життя людини  це найголовніше",  сказав президент.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, росіяни марно намагаються відтіснити Збройні сили України з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту на Херсонщині. Наразі всі спроби росіян є невдалими.

Також заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що контрнаступ Збройних сил України йде за планом. Наші військові мають певні успіхи на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 12:18