Сенатор Ліндсі Грем під час візиту в Україну. Джерело: Telegram-канал посольства США в Україні

Американський сенатор закликав відправляти на фронт молодих українців

Сенатор Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грем закликав Україну якомога швидше ухвалити закон про мобілізацію. До того ж він вважає доцільним, аби воювати на фронт ішли українці, молодші 25 років.

Слова Ліндсі Грема, який учора відвідав України та зустрівся з лідерами держави, наводить The Washington Post.

Під час свого візиту до Києва політик закликав українських політиків не прив’язувати свої рішення щодо мобілізації до того, чи продовжують їх підтримувати США. Грем закликав до невідкладних законодавчих дій — навіть якщо законодавці США все ще не можуть досягнути власного консенсусу щодо допомоги Україні.

Це перша поїздка впливового американського сенатора-республіканця до України. Вона відбулася на тлі відмови частини його одно партійців голосувати за пакет допомоги Україні в 60 мільярдів доларів.

Журналісти видання зазначили, що Грем, який зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у понеділок, не зміг надати жодних правдивих запевнень щодо очікуваного пакета допомоги, натомість сказав журналістам, що він "більш оптимістичний, ніж будь-коли щодо ухвалення цього документа".

Крім того, він дав пораду українським законотворцям стосовно віку тих, кого можна було би мобілізувати до війська.

"Я сподіваюся, що ті, хто може служити в українській армії, підуть служити. Ви боретесь за своє життя. Ви повинні служити не з 25 чи 27 років, а й молодшими. Я знаю, що це важко. Я знаю, що у вас люди воюють з першого дня", — заявив американський сенатор.

Він наголосив: у США чекають від України ухвалення нового закону про мобілізацію, щоби збільшити чисельність військ, а також замінити людей на лінії фронту.

Нагадаємо, що сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін особисто буде присутнім на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Він намагатиметься переконати європейських союзників, що адміністрація Джо Байдена й надалі віддана підтримці України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 10:17