Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Американську базу в Іраку обстріляли ракетами, — Reuters

Американську військову базу в Іраку, яка розташована поблизу міжнародного аеропорту у місті Багдад, було обстріляно трьома ракетами. Обійшлося без жертв та постраждалих.

Як повідомляє Reuters, ракети були перехоплені засобами протиповітряної оборони. Зокрема, посольство Сполучених Штатів Америки наразі не прокоментувало цей інцидент.

Так, початкове розслідування показало, що було випущено три ракети, у тому числі одна, яка впала поблизу будівель, яку використовують іракські антитерористичні сили. Внаслідок чого загорілося декілька транспортних засобів, втім обійшлося без жертв.

Варто зауважити, що ця атака сталася в той час, коли війна в Газі та ізраїльські удари й наземні рейди в Лівані загрожують перерости в регіональний конфлікт. Також відомо, що з моменту початку війни в Газі 7 жовтня 2023 року бойовики обстрілюють бази в Іраку і Сирії, де розташовані американські військові. За даними видання, це відбувається через військову підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона.

Зазначається, що США тримають близько 2500 військовослужбовців в Іраку і близько 900 у сусідній Сирії у межах коаліції, яка була створена у 2014 році для боротьби з угрупованням "Ісламська держава". Водночас військові іракські угруповання, лояльні до Ірану, вимагають виведення цих військ.

Нагадаємо, у лютому цього року американські військові атакували штаб-квартири воєнізованих утворень у столиці Іраку Багдаді. Внаслідок удару було знищено лідера проіранського воєнізованого формування, якого вони звинувачують у нападах на американські сили в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 10:01