Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Американську базу в Іраку атакували дві ракети, — Reuters

У середу, 11 вересня, поблизу аеропорту у столиці Іраку місті Багдад було атаковано базу американських військ. Внаслідок удару постраждалих немає.

Як повідомляє Reuters, посольство Сполучених Штатів Америки в Іраку не коментувало цей інцидент.

Збройне угруповання Іраку "Катаїб Хезболла", яке підтримує Іран заявило, що удар по аеропорту у Багдаді був спрямований на зрив візиту президента Ірану Масуда Пезешкіана до столиці Іраку. Цей візит був запланований на 11 вересня. Угрупування заявило, що іракські сили безпеки повинні провести розслідування та визначити, хто стоїть за цим нападом.

Раніше, а саме 7 вересня, видання повідомляло, що Вашингтон та Багдад досягли порозуміння щодо планів виведення сил коаліції на чолі зі США з Іраку. Американські військові повинні покинути країну до кінця 2026 року. За інформацією джерел, план, який загалом був схвалений, але потребує остаточного схвалення з боку обох держав, передбачає виведення сотень військовослужбовців до вересня 2025 року, а решти — до кінця 2026 року.

США та Ірак також прагнуть встановити нові консультативні відносини, які могли б дозволити деяким американським військам залишитися в Іраку після виведення військ. Спочатку офіційне оголошення було заплановано на кілька тижнів тому, але було відкладено через регіональну ескалацію, пов'язану з війною Ізраїлю в Секторі Гази, а також для узгодження деяких деталей, що залишилися, повідомили джерела.

Нагадаємо, у лютому цього року американські військові атакували штаб-квартири воєнізованих утворень у столиці Іраку Багдаді. Внаслідок удару було знищено лідера проіранського воєнізованого формування, якого вони звинувачують у нападах на американські сили в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.09.2024 09:29