Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики повідомили про просування ЗСУ у районі Суджі на Курщині

Збройні сили України продовжують просування у районі Суджі в Курській області Росії. Проте бої тривають вздовж всієї лінії фронту.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За словами фахівців, геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися далі в південній частині Руської Конопельки (на схід від Суджі).

Крім того, російський блогер стверджував, що ЗСУ також просунулися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

"Російські джерела стверджували, що є суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі Саморядового та Козиревки, але в цьому районі можуть діяти українські мобільні групи", — наголосили аналітики.

До того ж деякі російські блогери стверджували, що рашисти знову зайняли Спальне та Крупець (обидва на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається не зрозумілою.

"Російський "військкор" стверджував, що російські сили знову зайняли позиції на захід від Коренево 23 серпня, припускаючи, що українські сили нещодавно діяли на захід від населеного пункту", — йдеться у звіті ISW.

В Інституті додали, що 22 і 23 серпня бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення в Курській області.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що західні партнери України можуть надати допомогу українській армії, яка дасть перевагу в артилерії над Росією та дозволить захопити ініціативу на полі бою, що може змінити траєкторію війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.08.2024 07:35