Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики повідомили про успіхи української армії на Запорізькому напрямку (мапа)

Українські Сили оборони 14 листопада провели наступальні операції на заході Запорізької області та досягли підтвердженого успіху. Загалом ситуація на даному відтинку фронту досить складна.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На кадрах з геоприв'язкою, опублікованих 14 листопада, видно, що українські війська просунулися на північний захід від Вербового (10 кілометрів на схід від Роботиного). У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямі (захід Запорізької області). Декілька російських джерел стверджували, що російські війська відбили атаки української армії в районі Роботиного, Новофедорівки (15 кілометрів на північний схід від Роботиного) і на північ і північний захід від Вербового.

Мапа ISW

В ISW посилаються на заяву російського "воєнкора" з приводу того, що підрозділи російського 1430-го полку (імовірно складається з мобілізованого особового складу з Московської області), 291-го і 70-го мотострілецьких полків (обидва входять до складу 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії) відбили атаки української армії вздовж лінії П'ятихатки-Роботине-Вербове (приблизно від 25 кілометрів на північний захід від Роботиного до 10 кілометрів на схід від Роботиного).

Нагадаємо, за даними ISW, російські війська, ймовірно, намагаються повернути собі ініціативу на полі бойових дій в Україні, провівши кілька одночасних наступальних операцій на Сході України. Хоча залишається незрозумілим, чи окупаційні сили зможуть повністю домінувати, оскільки українська армія продовжує чинити тиск на критичні ділянки фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 07:27