Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ тиснуть ворога і просунулись на Херсонщині, Росії не вдасться повернути ініціативу на фронті, — ISW

Російські війська, ймовірно, намагаються повернути собі ініціативу на полі бойових дій в Україні, провівши кілька одночасних наступальних операцій на Сході України. Хоча залишається незрозумілим, чи окупаційні сили зможуть повністю домінувати, оскільки українська армія продовжує чинити тиск на критичні ділянки фронту. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики вказують, що заяви українських офіційних осіб про нинішній темп російських операцій на лінії фронту узгоджуються з оцінкою ISW про продовження російських наступальних операцій, особливо на Куп'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямах. Проте російським військам, ймовірно, буде важко повністю повернути собі ініціативу на театрі воєнних дій, а українські сили продовжують свої власні наступальні операції та досягають успіхів на тактичному рівні на фронті, особливо у західній частині Запорізької області та на східному (лівому) березі Херсонської області.

На думку ISW, російському військовому командуванню, ймовірно, доведеться вирішити, чи залишити конкретні російські підрозділи на певних ділянках фронту для захисту від українських наступальних операцій, що продовжуються, або передислокувати їх для підтримки наступальних операцій в інших місцях, які, швидше за все, завершаться без підсилень. Цей вибір, ймовірно, завадить Росії повністю повернути собі ініціативу найближчими тижнями.

Нагадаємо, під час візиту до Сполучених Штатів Америки глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що українські сили звільнили приблизно 50% раніше окупованих територій. За його словами, наші захисники захопили плацдарм на лівому березі Дніпра і крок за кроком демілітаризують Крим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 05:51