Фото: 33 канал

Аналітики ISW пояснили, чи готує Кремль нову хвилю масової мобілізації

Наміри Державної Думи підняти призовний вік у РФ свідчать про те, що Кремль не планує проводити повну мобілізацію.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 13 березня у Держдумі РФ зареєстрували законопроект про підвищення призовного віку. Відтак, максимальний призовний вік у Росії хочуть підвищити з 27 до 30 років. І це має відбутися негайно. А мінімальний планують підвищити з 18 до 21 року поетапно, щороку піднімаючи вік призову на один рік.

"Негайне підвищення максимального призовного віку, ймовірно, має на меті розширити віковий діапазон призову, щоб задовольнити певну частину безпосередніх потреб російських військових у живій силі в Україні, а згодом зменшити загальні вимоги російського суспільства до призову в наступні роки. Можливо, Кремль намагається захистити нове покоління росіян від демографічних і соціальних наслідків конфлікту в Україні, розподіляючи ці наслідки серед однієї групи росіян", — йдеться у звіті інституту.  

Крім того, аналітики вважають, що скорочення призовного віку також може свідчити про те, що Кремль не очікує, що війна в Україні триватиме довше наступних трьох років. 

"Запропоноване розширення вікового діапазону призову є ще одним зусиллям зі збільшення збройних сил, значно нижчим від повної мобілізації, і вказує на те, що Кремль все ще дуже несхильно ставиться до перспективи повної мобілізації", – зазначили аналітики. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що армія Російської Федерації продовжує зазнавати втрат на території України. Для поповнення військових з'єднань загарбники продовжують проводити приховану мобілізацію.

Додамо, за майже рік повномасштабної війни Росія зіткнулася зі значними втратами особового складу й техніки на фронті. Напередодні моніторингова група Oryx повідомила, що російські війська втратили 1012 танків в Україні, а ще 546 танків — затрофеїли ЗСУ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 07:12