Фото: Pixabay

Apple планує оновити Siri на основі технологій штучного інтелекту, — Bloomberg

Американська компанія Apple планує оновити свого віртуального помічника Siri. Йдеться про застосування технологій штучного інтелекту. 

Як повідомляє Bloomberg, це оновлення дозволить користувачам керувати окремими функціями застосунків за допомогою голосу. За даними джерел видання, нова система дозволить Siri вперше керувати всіма функціями додатків.

Наразі Siri обмежена здебільшого ширшими командами, як-от відтворення музичних списків відтворення, пошук інформації або керування розумною побутовою технікою. 

Зазначається, що нова система дозволить Siri точніше керувати iPhone або iPad. Йдеться про можливість відкривати окремі документи, переміщувати нотатки в інші папки, надсилати або видаляти електронні листи, відкривати певну публікацію в Apple News, надсилати електронною поштою веб-посилання або навіть запитувати Siri про короткий виклад інформації на сайті. Також буде можливість розширено редагувати фотографій та емодзі, які були створені штучним інтелектом.

За даними видання, ця функція є однією з найскладніших технологічних ініціатив Apple, які були пов'язані зі штучним інтелектом. Відомо, що це  стане частиною наступного оновлення iOS 18. Перша версія нової операційної системи вийде у вересні, приблизно в той же час, що й нові моделі iPhone.

Нагадаємо, у травні компанія Apple уклала угоду з OpenAI щодо використання технології стартапу на iPhone. Це ще один крок до впровадження функцій штучного інтелекту на iPhone. До того ж компанія провела переговори з Google Alphabet Inc про ліцензування чат-бота Gemini цієї компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 03.06.2024 01:55