Ар'єв: Повернеться Росія до ПАРЄ - організацію покинуть інші країни

24 СІЧНЯ 2018 09:26

За умови скасування санкцій проти РФ та повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, Україна та інші країни можуть покинути організацію. Про це повідомив голова української делегації в асамблеї Володимир Ар'єв, передає TrueUA.

«Ми чули, що нам необхідні всі 47 держав-членів, але це не міністерство фінансів. Проста математика не працює в Асамблеї. Якщо одна країна увійде, інша країна або країни можуть вийти, через торгівлю цінностями і нехтування ними», – наголосив Ар'єв.

Раніше Росія заявила про відмову платити членські внески до Ради Європи, допоки її права в ПАРЄ не будуть відновлені, натомість запропонувавши Україні заплатити за неї. Ар'єв прокоментував таку заяву РФ, назвавши це звичайним «шантажем», а також підкреслив, що спеціальний комітет для зміни правил і процедур створюється заради повернення Росії в ПАРЄ і виплати ними свого боргу Раді Європи. 

Нагадаємо, що в грудні минулого року, 20 країн-членів ПАРЄ підписали декларацію, в якій закликали припинити спроби повернути Росію до організації. 

Політика, 24.01.2018 09:26