Астероїд розміром з Ейфелеву вежу наблизиться до Землі в грудні

12 ЛИСТОПАДА 2021 11:27

Великий астероїд довжиною приблизно 330 метрів, наблизиться до Землі на початку грудня, згідно з трекером астероїдів NASA.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на The Jerusalem Post.

Цей астероїд, який отримав назву 4660 Nereus, або 1982 DB, має розміри, що роблять його вищим за Ейфелеву вежу і майже вдвічі вищим за пам’ятник Вашингтону. Він має пройти повз планету 11 грудня на відстані приблизно 3,9 мільйона кілометрів і зі швидкістю 6,578 км/с.

Для порівняння, відстань між Землею і Місяцем набагато менше – близько 385 тисяч км. Таким чином, незважаючи на те, що його класифікують, як потенційно небезпечний астероїд (PHA) через його розміри та близькість до Землі, він навряд чи представляє загрозу для планети.

Це на щастя, оскільки удар астероїда такого розміру може бути руйнівним.

Але те, що виділяє 4660 Nereus з-поміж інших астероїдів, це не його розмір або можливість його впливу на планету, а скоріше його потенціал для дослідження.

Як астероїд класу Аполлон, орбіта 4660 Nereus часто наближає його до Землі. Насправді, його орбітальний резонанс становить приблизно 2:1, що означає, що він обертається майже двічі на кожній орбіті Землі. Це робить місію з дослідження астероїда дуже можливою.

Астероїд має повернутися до Землі ще 12 разів у найближчі десятиліття, але найближче його наближення заплановано на 14 лютого 2060 року.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Кінах: Стратегія Трансформації спирається не тільки на наш специфічний національний напрям

Світ, 12.11.2021 11:27