Фото: скріншот

"Атака ДРГ" у Брянській області: хто взяв на себе відповідальність

Російський добровольчий корпус заявив, що у четвер, 2 березня, заходив на територію Брянської області РФ з метою "показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Рух опублікував у Telegram відео на тлі будівлі з табличкою Любечанський фельдшерсько-акушерський пункт.

"Російський добровольчий корпус перейшов державний кордон РФ, докази за моєю спиною. Ми не воюємо з цивільними та не вбиваємо беззбройних. Тепер настав час звичайним громадянам Росії зрозуміти, що вони не раби. Піднімайте бунт, боріться", — йдеться у заяві.

Чоловіки на відео заявляють, що прийшли на Брянщину, щоб показати росіянам, що зі зброєю в руках можна боротися з російським режимом.

"Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про "українські ДРГ", які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів. Російський Добровольчий Корпус прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом", — йдеться у відео.

Згодом було опубліковано ще одне відео російського добровольчого корпусу з Брянської області.

"Ми, бійці російського добровольчого корпусу, записуємо це відео з Брянської області. Ми прийшли сюди не як ДРГ, а як визвольна армія на свою рідну землю. На відміну від путінської армії катів і ґвалтівників ми не воюємо з мирними громадянами. Ми прийшли сюди, щоб вас звільняти. Закликаємо вас взяти зброю і боротися з путінським кремлівським кривавим режимом", — кажуть військові на відео, на тлі чутно постріли.

Крім того боєць РДК підтвердив російським ЗМІ, що вони справді заходив на територію Брянської області.

"Я щойно звідти. Нас на цьому завданні було 45 людей. Зайшли, відзняли, зробили засідку на дві БМП. Дітей постраждалих не бачив. Але був один постраждалий прикордонник. Жодних заручників не брали", — повідомив він.

Що відомо про Російський добровольчий корпус

Російський добровільний корпус створили у серпні 2022 року. Його засновником став бізнесмен Денис Капустін, який з 2001 року мешкає у Німеччині. За словами засновників РДК, вони воюють у складі ЗСУ.

Корпус сформований з етнічних російських емігрантів, які мешкають на території України, а також в інших європейських країнах.

Нагадаємо, 2 березня російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

Події, 02.03.2023 15:07