Скріншот із відео

Атака дронів на Москву: російські ЗМІ отримали "методички" із висвітлення події

Російські державні та провладні ЗМІ отримали вказівки від адміністрації президента щодо висвітлення атаки дронів на Москву та Московську область. Журналістів просять висвітлювати інцидент як психологічну атаку, а роботу ППО і влади — якісною.

Про це пише "Медуза", посилаючись на власні джерела у ЗМІ. 

Так, засоби масової інформації "просять використовувати такі підходи":

  • звернути увагу на "успішну роботу ППО";
  • вказати, що реакція "федеральних служб" та керівництва Москви та Московської області була "миттєвою", а робота — "якісною та зосередженою";
  • наголосити, що мети "провокації" не досягнуто;
  • зробити акцент на тому, що завдання атаки було "психологічним", але жителі показали "спокій та витримку".

Крім того, в "методичці" міститься рекомендація цитувати коментарі щодо атаки дронів виключно із негативним забарвленням наступних осіб:

  • депутата Держдуми Олександра Хінштейна;
  • керівника "Центру розвитку транспортних технологій" Олексія Рогозіна;
  • терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

За даними "Медузи", Хінштейн опублікував "первинний перелік місць падіння збитих БпЛА біля Підмосков'я". Рогозін розповів ЗМІ, які типи дронів могли використовуватися для атаки, а Гіркін написав, що мер Москви "терміново формує групи для відправки до Донецька, Горлівки та Шебекіного для ознайомлення з досвідом роботи міських установ в умовах негативного впливу безпілотників".

Що відомо про атаку дронів

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат теж прокоментував атаку дронів. Він вважає, що ця атака стала наслідком внутрішніх проблем у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 17:55