Фото: росЗМІ

"Таких проблем буде дедалі більше": Ігнат прокоментував атаку дронів на Москву

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував атаку дронів у Московській області РФ 30 травня. Він вважає, що ця атака стала наслідком внутрішніх проблем у Росії.

Про це Ігнат заявив в ефірі телемарафону, зазначивши, що таких проблем у РФ буде дедалі більше.

"Читав, бачив, порадувався, але більш нічого не можу сказати, що там відбулося в Росії.  Це їх внутрішні проблеми й у них таких проблем буде дедалі більше. Їм такі проблеми буде створювати й легіон "Свободи Росії", який вже у Бєлгородській та інших областях хоче скинути кривавий режим Путіна, щоб Росія була вільною державою. І легіон "Республіки Ічкерія" вже набирає обертів. І сподіваюся, що інша Росія повстане проти тиранії. Ну і Білорусь, яка теж має право жити у вільній країні", — сказав Ігнат.

На запитання журналістів, чи варто жителям елітної Рубльовки, де у вівторок спостерігали дрони, купувати приватні системи ППО замість дорогих елітних авто та будинків, Ігнат запевнив, що їм таке ніхто не продасть.

"Я думаю, що в них вистачить коштів будь-які засоби купити. Тут головне, щоб хтось продав. Українці готові були будь-які гроші скидати, щоб купити винищувачі F-16, але ж ніхто не продавав. Але тепер є рішення і тепер будемо мати й ці літаки. А жителям Рубльовки треба якісь рішення приймати як їм далі жити в такій країні", — підсумував речник.

Нагадаємо, у Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm вважає, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 17:28