Фото: Херсонська окружна прокуратура

Атака рашистів на Херсон: один рятувальник загинув, восьмеро — поранені

У вівторок, 20 червня, близько 13:30 російська армія обстріляла один із мікрорайонів міста Херсон. Снаряди впали біля працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які розчищали мул.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Унаслідок артобстрілу загинув один співробітник ДСНС, ще восьмеро співробітників постраждали", — зазначив посадовець.

Херсонська окружна прокуратура повідомила, що вже розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни. 

За даними слідства, 20 червня 2023 року близько 13:30 під час виконання завдань з ліквідації наслідків підтоплення в одному з мікрорайонів міста Херсона група працівників ДСНС потрапили під російський обстріл. Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

Відзначимо, російська армія вранці 20 червня вкрила вогнем житлові квартали Херсона. Унаслідок обстрілу загинув 27-річний мирний житель міста. Удари ворожої артилерії прийшлися на цивільні обʼєкти — домівки, дитячий садок, освітній заклад та СТО. 

Атака 20 червня

У ніч на вівторок ворог завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об’єктах України. Пуски здійснювались з Брянської області та східного узбережжя Азовського моря.

Ворог атакував Київщину дронами в декілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад чотири години. Унаслідок атаки на території одного із районів пошкоджено нежитлові споруди та декілька приватних будинків. Крім того, через падіння уламків зафіксовано горіння трав’яної підстилки. На щастя, жертв та постраждалих немає. Людям, чиї будинки постраждали внаслідок атаки, буде надана необхідна допомога.

Близько п'ятої години ранку Львів також атакували ворожі "шахеди". Поцілили у критично важливий об‘єкт. 

Нагадаємо, цієї ж ночі російські загарбники обстріляли й Запоріжжя. Цілями рашистів стали комунікації, майно й техніка сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярне місце відпочинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 16:36