Фото: скріншот

Атаки на Ізраїль: із Сектора Гази випущено майже 500 ракет за добу

За добу по Ізраїлю було випущено близько 500 ракет. Частину з них не вдалося перехопити, і вони впали на будинки місцевих жителів.

Про це повідомив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант, передає Times of Israel.

"Ми знищили керівництво Ісламського джихаду. Після цього ЦАХАЛ здійснив сотні атак на об'єкти, що використовуються Ісламським джихадом для виробництва та зберігання зброї, та завдав суттєвого удару по активах цієї кровожерливої терористичної організації", — зазначив міністр оборони Ізраїлю.

В армії оборони Ізраїлю заявили, що 333 ракети досягли території країни, 107 упали на території Сектору Гази. По цілях активно працювала система протиповітряної оборони "Залізний купол" — вона збила 153 ракети з 469.

Після цього ВПС ЦАХАЛ завдали ударів по кількох цілях у відповідь. В ніч на 11 травня ізраїльські військові вразили 133 цілі в Хан-Юнісі на території Сектору Гази, де атакували пост бойовиків "Ісламського джихаду" в районі Хамад. За даними ЗМІ, внаслідок атак на Палестину загинули щонайменше 23 людини.

Крім того, за даними видання "Голос Ізраїлю", після інтенсивних обстрілів Ізраїль розпочав процедуру "Стукіт по даху".

Процедура "Стукіт по даху" передбачає три етапи:

  • спершу мешканців відповідних будинків повідомляють, що по їхньому житлу невдовзі буде завдано ракетного удару;
  • потім по будинку запускають "попереджувальну" ракету, яка "стукає по даху" — не завдаючи будинку значних ушкоджень, демонструє їхнім мешканцям, що наміри Ізраїлю серйозні;
  • через певний час по будинку запускають уже "справжні" ракети, які зрівнюють його із землею (передбачається, що максимум після другого етапу всі мирні мешканці будинку усвідомлюють серйозність намірів противника і встигають залишити житло, хоча в реальності так відбувається далеко не завжди).

Нагадаємо, 9 травня внаслідок ізраїльських авіаударів по Сектору Гази загинули щонайменше 12 палестинців, зокрема троє командирів угруповання "Ісламський джихад".

У середу, 10 травня, із Сектора Гази десятками ракет атакували територію Ізраїлю. Сигнали повітряної тривоги пролунали в центрі та на півдні країни, зокрема у Сдероті, Ашкелоні, Тель-Авіві та його передмістях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.05.2023 07:59