Фото: соцмережі

Атакують майже без бронетехніки: росіяни зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки

Війська країни агресорки наразі зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки на Мар'їнському напрямку. Проте позиції Збройних сил України рашисти  атакують майже без використання бронетехніки.

Про це повідомив речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

За його словами, за минулу добу ворог не завдав жодного авіаційного удару, хоча весь тиждень були посилені атаки керованими авіабомбами — РФ вдарила ракетами С-300 і активно застосовує артилерію.

Водночас, за його словами, "штурмові та наступальні дії противник акцентує на Авдіївці і Новомихайлівці". На даних відтинках фронту росіяни переважно кидають піхоту майже без підтримки бронетехніки.

Речник також додав, що в операційній зоні ОСУВ "Таврія" минулої доби ворог здійснив 592 артилерійських обстріли та завдав три ракетні удари.

"Це досить багато, тому що ракети він в основному використовує не поблизу лінії бойового зіткнення, а трохи далі в тил. Але вчора залучив їх, скажімо так, досить недалеко від ЛБЗ (лінії бойових зіткнень, — ред.)", — розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Нагадаємо, Збройні сили України готують новий контрнаступ. Такі дані отримали розвідки західних країн. Вони прогнозують, що війна Росії проти України триватиме ще щонайменше два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 14:15