Фото: Державне бюро розслідувань

Авіакатастрофа гелікоптерів на Донеччині: ДБР розпочало розслідування

Державне бюро розслідувань з'ясовує обставини авіакатастрофи двох бойових гелікоптерів МІ-8 на Донеччині. Трагедія, в якій загинули шість українських військових, трапилася 29 серпня у Краматорському районі.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

У відомстві наголошують, що особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці, зазначають у ДБР, проведуть ретельну діагностику "чорних скриньок".

"У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — йдеться в повідомленні.

Додамо, раніше стало відомо, що 29 серпня на Донеччині загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Полеглі мали офіцерські звання. Один з них — родом із Полтавщини, решта — з інших регіонів України.

Коли попрощаються із Героями

З пілотами мають попрощатися у Полтаві, панахиду влаштують 1 вересня о 10:00 біля Свято-Успенського собору. Пілота із Полтавської області поховають за місцем проживання, інших повезуть у ті області, звідкіль вони родом. Наразі імен та обставин загибелі не розголошують у цілях безпеки.

Нагадаємо, на Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

Зауважимо, внаслідок авіакатастрофи загинули троє українських пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр Повітряних Сил ЗС України". Серед них — капітан Андрій Пільщиков з позивним "Джус", майор В'ячеслав Мінка та майор Сергій Проказін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 13:03