Фото: соцмережі

Авіатроща Іл-76 із російськими найманцями ПВК "Вагнера": з'явилося відео з Малі

У Малі 23 вересня під час приземлення зазнав аварії військово-транспортний літак Іл-76, який може бути повʼязаним з російським терористичним угрупованням "Вагнер". У Мережі з'явилось відео моменту авіатрощі.

На записі зафіксовано посадку літака на злітно-посадковій смузі аеропорту Гао в Малі. Після посадки Іл-76 на високій швидкості вилетів за межі смуги, розвалився та спалахнув.

Варто зазначити, що про катастрофу стало відомо ще 23 вересня. Проте лише сьогодні з'явилося відео цієї аварії. На кадрах помітно, як літак із невідомої причини не зміг загальмувати під час посадки. Попередньо в аварії загинуло понад 140 людей, серед яких були і найманці "Вагнера".

Реакція російських пропагандистів

У Росії вже відреагували на ситуацію: пропагандисти кажуть, що борт міг належати білоруській вантажній авіакомпанії Rubystar Airways. Ця компанія вже потрапляла у міжнародні скандали. Як стало відомо з розслідування репортерів Центру з дослідження корупції та організованої злочинності й Балканської мережі журналістики розслідувань, авіакомпанія Ruby Star постачала зброю з країн Східної Європи для бойовиків Сирії.

Нагадаємо, 12 вересня на території Російської Федерації впав бомбардувальник Су-24. На борту були два члени екіпажу. Бомбардувальник зазнав катастрофи у Волгоградській області. За попередніми даними, військовий літак впав у Калачівському районі за п'ять кілометрів від хутора Лошки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2023 15:46