Австрія може послабити санкції проти Росії: за яких умов

09 ВЕРЕСНЯ 2022 12:27

Австрія не виключає можливості поступового зняття санкцій ЄС з Росії. Це можливе у разі відповідних кроків збоку Кремля.

Про це передає TrueUA з посиланням на главу МЗС Австрії Александера Шалленберга в інтерв'ю Wiener Zeitung.

Так, на питання журналіста, чи можна поступово зняти санкції, якщо глава Кремля Путін піде на ту чи іншу поступку, він відповів:

"Санкції — це гнучкий засіб, але ми далекі від цього. Я дуже сподіваюся, що колись ми все ж досягнемо точки, коли дипломатія зможе досягти успіху".

Шалленберг наголосив, що у такому разі "переговори завжди вимагають двох сторін", і доти, доки однією з них робляться спроби спотворити факти військовими засобами, час для таких тем ще не настав.

"Зараз важливий стратегічний терпець, нервова сила. Санкції проти Росії працюють дедалі більше з кожним днем. Цілі сектори російської економіки потерпають, вона впадає в рецесію", — зазначив очільник МЗС Австрії.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін всіляко намагається енергетичним шантажем натиснути на Захід, аби послабити санкції з РФ. До прикладу, нещодавно він пригрозив припиненням постачання газу та інших енергоресурсів до Євросоюзу, якщо Брюссель введе ліміт цін при цьому згадавши вираз "Мерзни, мерзни, вовчий хвіст".

Світ, 09.09.2022 12:27