Австрія помістить в карантин мільйони нещеплених громадян

12 ЛИСТОПАДА 2021 10:27

Австрія помістить мільйони невакцинованих від COVID-19 людей, на карантин. Щоденна кількість випадків коронавірусної інфекції знаходиться на рекордно високому рівні, а відділення інтенсивної терапії в країні переповнені.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

За даними національної статистики, близько 65% населення Австрії повністю вакциновані проти коронавірусу. Згідно з даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, Австрія має найнижчий рівень вакцинації серед усіх західноєвропейських країн, окрім крихітного Ліхтенштейну.

Багато австрійців скептично ставляться до вакцинації, і ця точка зору підтримується ультраправою Партією свободи, третьою за величиною в парламенті.

Відповідно до додаткового урядового плану, узгодженого у вересні, як тільки 30% ліжок інтенсивної терапії будуть зайняті пацієнтами з COVID-19, люди, не вакциновані проти коронавірусу, будуть поміщені на карантин з обмеженнями на щоденне пересування. Нинішній рівень становить 20% і швидко зростає.

У п’ятницю уряд, очолюваний консерваторами, заявив, що забороняє невакцинованим відвідувати ресторани, театри та постачальників "послуг, близьких до тіла", як-от перукарень.

"Блокдаун для невакцинованих означає, що не можна виходити з дому, якщо не йдеш на роботу, або за покупкою необхідних речей – це саме те, що нам усім довелося пережити у 2020 році", – сказав канцлер Австрії Александр Шалленберг, маючи на увазі три національні карантини торік.

Після заяви Шалленберга консервативний губернатор провінції Верхня Австрія, оплоту Партії свободи, яка має найнижчий рівень вакцинації та найвищий рівень зараження серед дев’яти провінцій Австрії, заявив, що планує запровадити карантин для нещеплених із понеділка.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Apple запустить функцію "цифрового спадку"

Світ, 12.11.2021 10:27