Азовська криза: новий виток напруженості між Росією і Україною

28 ЛИСТОПАДА 2018 11:57

Юрій Будзило - член одного з екіпажів захоплених Росією кораблів. Рішенням районного суду кримського Сімферополя він і інші моряки були заарештовані на 60 днів, повідомляє Euro News.

Всього було затримано 24 моряка, вони були розділені на кілька груп.

Російська Федеральна служба безпеки опублікувала відеозапис допиту трьох полонених українських моряків із захоплених кораблів.

Кримська уповноважена з прав людини Людмила Лубіна відвідала затриманих членів екіпажу. Ось що вона сказала:

«Я запитала кожного з них, чи піддавалися вони психологічному або фізичного тиску, вони відповіли негативно. Умови утримання нормальні».

Командування Військово-морських сил України заявило, що три військові кораблі, які прямували в бік Керченської протоки, в неділю були захоплені російським спецназом. Є інформація і про те, що три військових моряків були поранені.

Західні країни, зокрема, Франція, закликають обидві сторони до зниження напруженості і до діалогу між країнами.

Про це на прес-конференції повідомив глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан:

«Я заявив Сергію Лаврову, що ми очікуємо жест з боку Росії, що заарештовані моряки повинні бути негайно звільнені. Я також закликав свого українського колегу до пошуків шляхів по зниженню напруженості в цьому регіоні».

Європа повинна посилити санкції проти Росії, заявив Держдеп. В інтерв'ю «Вашингтон Пост» Трамп повідомив, що він може скасувати заплановану в рамках G20 його зустріч з Путіним.

Політика, 28.11.2018 11:57