Фото: сайт Офісу президента

"Бачимо збільшений тиск": Зеленський розповів про ситуацію на фронті

В інформаційному просторі вирує багато повідомлень, що окупанти хочуть зробити в лютому щось символічне, аби спробувати відігратися за їхні торішні поразки. Україна бачить цей збільшений тиск на різних напрямках фронту, а також тиск в інформаційному полі й готується до гідної відповіді.

Про це повідомив очільник держави Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Президент розповів, що найважчою ділянкою фронту залишається Донецький напрямок. 

"Дуже тяжко на Донеччині — запеклі бої. Але хоч би як було тяжко та хоч би яким був тиск, ми маємо вистояти. Маємо використовувати й використовуємо кожен день і кожен тиждень, щоб посилювати наш захист на фронті, щоб зміцнювати наші міжнародні позиції, щоб збільшувати тиск на Росію й давати нашим людям нові можливості пройти цей важкий час. У нас немає іншої альтернативи, ніж захиститися й перемогти", — сказав він.

Зазначимо, що міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу 5 лютого повідомив, що на річницю повномасштабного вторгнення РФ може спробувати наступити на Україну ще раз. Однак Україна готова стримувати ворога, навіть якщо це станеться найближчим часом.

"Україна очікує можливого наступу Росії цього місяця, але у Києва є резерви, щоб стримати сили Москви", — наголосив Резніков.

Міністр запевнив, що ЗСУ продовжує накопичувати резерви. Також Резніков закликав українців у питаннях війни вірити тільки офіційним даним Генштабу.

Нагадаємо, днями стало відомо, що російська армія активізувала розвідку у південному регіоні. Зокрема, рашисти все частіше запускають розвідувальні БпЛА з акваторії Чорного моря.
Війна, 05.02.2023 23:40