Фото: Генштаб

Бахмут повернеться під контроль України: військові вказали на "добрий знак"

У Головному управлінні розвідки переконані, що місто Бахмут повернеться під контроль України. Це відбудеться, якщо динаміка успішних дій Сил безпеки й оборони збережеться.

Таке припущення висловив командир розвідувального підрозділу "Терра" Микола Волохов.

За його словами, упродовж останнього місяця на Бахмутському напрямку українські воїни мають стабільні успіхи у просуванні вперед. Вони звільняють землі від ворога, відвойовуючи те, що було втрачено.

"Починаємо заходити на ті території, які ми з самого початку не контролювали. Тому загалом все доволі позитивно й оптимістично", ― сказав розвідник.

Однак Волохов наголосив, що наразі зарано говорити про якусь перемогу. Окрім цього, він заявив про зміну поведінки росіян під час бойових дій на Бахмутському напрямку.

"Характер зіткнень ― багато піхотних боїв, але останнім часом і з нашого, і з ворожого боку залучається багато танків. Якщо до цього була тільки піхота, то зараз ворог активно показує  техніку. Для нас це добрий знак, бо це свідчить про те, що вони не справляються і їм треба витягувати резерви", ― заявив Микола Волохов.

Нагадаємо, військові Збройних сил України наступають в районі села Кліщіївка Бахмутського району. А також продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Раніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що ЗСУ під час контрнаступу зможуть повністю взяти під контроль Бахмут у Донецькій області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 13:59