Фото: Офіс президента

Байден боїться перемоги України: екс-радник президента США з нацбезпеки зробив різку заяву

Президент США Джо Байден боїться перемоги України у війні з Росією. Володимиру Путіну вдалося стримати НАТО від рішучої відповіді на вторгнення шляхом залякування ескалації конфлікту.

Про це йдеться у заяві екс-радника президента США з національної безпеки Джона Болтона у статті для Wall Street Journal.

Колишній чиновник вважає, що "успішне залякування Москви підкреслює неспроможність Вашингтона сформулювати чіткі цілі війни та виробити стратегію їх досягнення".

"Байден хоче, щоб Росія "програла", але, схоже, боїться, що Україна насправді "виграє". Якщо він вірить в офіційну позицію Америки — відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, — він повинен її підтвердити та розробити план, як це зробити. Якщо ні, він повинен це сказати. Тоді ми можемо принаймні вести зрозумілу дискусію", — пише Болтон.

Внутрішні дебати про те, яку зброю постачати Україні, свідчать про відсутність стратегії НАТО у протистоянні з Москвою.

"Суперечки щодо зброї, коли вона потрібна і де, а також щодо можливостей України відображають неузгоджену позицію, яка призводить до плутанини (або навіть гірше) на полі бою, створюючи ситуацію, в якій ми зараз є. І, відверто кажучи, тривалий військовий глухий кут може принести набагато більше користі агресору, якому допомагають Китай та інші країни", — вважає експерт. 

Нагадаємо, президент США Джо Байден незабаром планує поговорити з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Точна дата перемовин поки не відома.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 16.03.2023 08:36