Байден хоче призначити послом США в Україні Бріджит Брінк: що про неї відомо

25 КВІТНЯ 2022 20:56

Президент Сполучених Штатів Джо Байден номінував посла США у Словаччині Бріджит А. Брінк на посаду глави американської дипмісії в Україні.

Про це пише TrueUA із посиланням на пресреліз Білого дому.

"Сьогодні президент Байден оголосив про свій намір номінувати на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла в Україні ветерана американської дипломатії Бріджит А. Брінк", – заявили у Білому домі.

Що відомо про Бріджит А. Брінк

Брінк є кар'єрним дипломатом Вищої дипломатичної служби США, нині вона обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. До цього вона працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом.

Брінк також була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі (Грузія). Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на службі закордонних справ, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії. Вона є лауреатом численних нагород. Вона має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної науки в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Коледжі Кеніон (США). Вона розмовляє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Світ, 25.04.2022 20:56