Фото: соцмережі

Байден після візиту Блінкена у Китай назвав Сі Цзіньпіна "диктатором": Пекін обурений

У Китаї відреагували на заяву президента США Джо Байдена про те, що лідер КНР Сі Цзіньпін є диктатором. Пекін висловив протест і заявив, що це є "публічною політичною провокацією".

Про це пише Bloomberg.

Джо Байден, через день після візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Китаю, назвав главу КНР Сі Цзіньпіна диктатором, коли розповідав про його реакцію на збитий китайський розвідувальний аеростат над Сполученими Штатами. 

"Причина, чому Сі Цзіньпін дуже засмутився, коли я збив ту повітряну кулю з двома вагонами шпигунського обладнання, полягає в тому, що він не знав, що він там був. А це те, що диктаторам дуже не подобається — коли вони не знають, що відбувається", — сказав він.

Речниця МЗС Китаю Мао Нін заявила, що такі заяви суперечать дипломатичним протоколам. 

"Ці висловлювання абсурдні та вкрай безвідповідальні. Це суперечить основним фактам і дипломатичним протоколам, серйозно порушує політичну гідність Китаю та рівносильно публічній політичній провокації. Китай висловлює своє сильне невдоволення та протест", — сказала Мао Нін.

Нагадаємо, президент США Джо Байден позитивно оцінив результати дводенного візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до КитаюВін заявив про прогрес у відновленні американсько-китайських відносин.

Відомо, що Байден хоче зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Ця зустріч може відбутися у найближчі кілька місяців. Також ми писали про візит Блінкена в Китай і чому про війну в Україні майже нічого не було сказано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2023 13:59