У Німеччині пройшли протести проти ковідних заходів

07 ЛЮТОГО 2022 17:14

У низці міст Німеччини проходять акції противників обмежень, вкладених у боротьбу з пандемією, супроводжувалися контрдемонстраціями прибічників таких заходів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на DW.

Протести проти обов'язкової вакцинації від коронавірусу та інших заходів щодо боротьби з пандемією COVID-19 пройшли у  багатьох містах Німеччини. У деяких із них ці акції супроводжувалися контрдемонстраціями прихильників антикоронавірусних обмежень. За даними поліції, заходи проходили переважно мирно.

У Фрайбурзі на протест вийшли близько 4000 людей. При цьому прихильники заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу, спробували блокувати рух маршу, тому поліції довелося їх розбороняти.

У Карлсруе на протест вийшли близько 2000 людей, у центрі Штутгарта зібралося кілька сотень протестувальників. У місті Оснабрюк у федеральній землі Нижня Саксонія у демонстрації взяли участь близько 1100 людей. При цьому, за даними поліції, багатьом бажаючим підтримати протестувальників не дозволили приєднатися до акції через відсутність захисних масок.

Для участі в акції у Дюсельдорфі, де щотижня по суботах проходять численні акції противників обмежень, було заявлено близько 4000 протестувальників, проте поліція вважає, що фактична кількість учасників могла виявитися вищою.

У Берліні кількість учасників акції протесту склала кілька сотень людей. Крім того, близько 30 машин влаштували в столиці Німеччини автопробіг на знак протесту проти планів із запровадження обов'язкової загальнонаціональної вакцинації від коронавірусу та вже діючих обмежувальних заходів.

Менш масштабні протестні заходи відбулися у місті Люнебурзі та столиці федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія Шверіні.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Ізраїль скасовує COVID-обмеження

Світ, 07.02.2022 17:14