Фото: Twitter Джо Байдена

Байден зробив важливу заяву щодо майбутньої допомоги Україні від США

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден переконаний, що, попри дискусії у Конгресі, американське фінансування для підтримки України продовжуватиметься.

Таку заяву він зробив на брифінгу з очільником британського уряду Ріші Сунаком у Білому домі, повідомив журналіст української служби "Голосу Америки" Остап Яриш.

"Я впевнений, що в нас буде фінансування для підтримки України стільки, скільки буде потрібно. Я вірю, що ця підтримка буде, попри деякі голоси в Конгресі про те, чи варто нам далі підтримувати Україну, і як довго", — наголосив Байден.

Військова допомога США Україні: що відомо

Американці з перших днів повномасштабного вторгнення РФ підтримують Україну та надають їй зброю й техніку на мільярди доларів. Це, зокрема, сучасні артилерійські ракетні системи HIMARS, гелікоптери Мі-17, позашляховики для прикордонників, гаубиці та різноманітні боєприпаси.

Джо Байден 9 травня 2022 року підписав ленд-ліз для України — законодавчий акт, який спрощує процес передачі зброї безоплатно, в оренду або з відшкодуванням після завершення війни. За цією процедурою рішення про надання озброєння вирішуватиметься впродовж 72 години.

15 грудня торік Сенат США схвалив закон про витрати на оборону на 858 мільярдів доларів на 2023 рік, до якого увійшли 800 мільйонів доларів допомоги Україні. Через два тижні, 29 грудня 2022 року, Байден підписав закон про бюджет на 2023 фінансовий рік. Бюджетний пакет містить майже 45 мільярда доларів на надзвичайну допомогу Україні та близько 38 мільярдів доларів для регіонів, що відновлюються після стихійних лих.

Нагадаємо, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі 6 червня повідомив, що Україна найближчим часом отримає нові пакети військової допомоги від США. Цитуючи слова Байдена він наголосив, що американці забезпечуватимуть успіх України на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.06.2023 01:01