Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден пожартував про "старого" та "розумово непридатного" Трампа

Глава Білого дому Джо Байден 16 березня розкритикував колишнього президента Дональда Трампа жартами про психічний стан свого опонента на виборах під час виступу на вечері в клубі Gridiron Club.

Про це повідомляє Reuters.

Поява Байдена на вечері, на якій політики та журналісти обмінюються гумористичними висловлюваннями в рамках офіційного заходу, була першою нагодою, коли президент був присутній особисто після колишнього лідера США Дональда Трампа у 2018 році.

81-річний Байден нещодавно висунув свою кандидатуру від Демократичної партії на президентських виборах цього року і воює з 77-річним Трампом у матчі-реванші в листопаді. Байден намагається завоювати прихильність виборців, підвищити свій низький рейтинг схвалення та розвіяти побоювання, що він занадто старий, щоб знову балотуватися.

"Один кандидат надто старий і психічно непридатний, щоб бути президентом. Інший — я", — заявив Байден у суботу перед більш як 650 гостями, серед яких були прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, засновник Amazon та власник Washington Post Джефф Безос та генеральний директор TikTok Шу Цзи Чу, чий бізнес у США може бути заборонений Байденом.

Передвиборчий штаб Трампа не відповів на запит щодо коментарів. Трамп також поставив під сумнів розумові можливості Байдена бути президентом. 

Байден наголосив на важливості преси, яка, за його словами, не є "ворогом народу", що різко контрастує з попередніми зауваженнями Трампа про засоби масової інформації. Він також поговорив про війну в Україні з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас, яка була присутня на суботній вечері. 

"Ми не вклонимося, вони (українці) не вклоняться, і я не вклонюся", — заявив Байден.

Після виступу Джо Байден спустився на підлогу, зробив селфі з журналістами та зателефонував матері одного гостя.

Нагадаємо, 3 березня американський політик Дональд Трамп зустрівся з мільярдером Ілоном Маском і кількома заможними республіканцями. Мета заходу — терміновий пошук грошових вливань для підтримки власної президентської кампанії.

Раніше Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.03.2024 12:18