Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден розповів, чи знайшли консенсус щодо далекобійних ударів України по Росії

У п’ятницю, 18 жовтня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів переговори з трьома європейськими лідерами в Берліні. За їх підсумками він сказав про відсутність змін стосовно дозволу Україні завдавати далекобійних ударів вглиб Росії.

Про це повідомив "Голос Америки" з посиланням на його короткий виступ перед журналістам перед відльотом з Німеччини. Зокрема, в Байдена запитали, чи існує ймовірність зміни його позиції стосовно застосування Україною далекобійної зброї для ударів вглиб Росії, "що є однією з головних пропозицій, висунутих президентом Зеленським".

"У зовнішній політиці ніколи не кажуть: "Я ніколи не передумаю". Зараз консенсусу щодо далекобійної зброї немає", — відповів президент США.

Україна прагне використовувати далекобійні ракети для ураження російських авіабаз і військових об'єктів, які використовуються для нападів на українські міста.

У вересні Байден уже натякав на можливість зняття відповідних обмежень на застосування далекобійної зброї Україною, сказавши, що його адміністрація "працює над цим питанням".

Нагадаємо, що під час прощального візиту до Німеччини президент США Джо Байден також попередив, що на Україну та її партнерів чекає дуже важка зима. Американський політик закликав союзників не припиняти підтримку Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 22:33