Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден відреагував на стрілянину у Пенсільванії під час виступу Трампа

Президент Сполучених Штатів Америки Джон Байден відреагував на інцидент зі стріляниною у Батлері, що у штаті Пенсільванія, під час виступу Дональда Трампа. Американський лідер подякував Секретній службі за те, що його опонента на осінніх президентських виборах доставили в безпечне місце. Крім цього, Байден закликав засудити замах.

Відповідна реакція політика з'явилася у соцмережі X.

"Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу, поки ми чекаємо додаткової інформації", — написав президент.

За його словами, в Америці не має бути місця такому насильству. "Ми повинні об’єднатися як одна нація, щоб засудити це", — наголосив він.

Що відомо про стрілянину на мітингу за участі Трампа

Інцидент трапився 13 липня у Батлері, що у штаті Пенсільванія. Після звуків пострілів Трамп упав на землю, після чого Агенти Секретної служби допомогли йому підвестися та вивели зі сцени. Він, йдучи зі сцени, підняв кулак і кричав у відповідь натовпу. На його обличчі помітили кров. Трампа посадити в автівку та повезли з місця події.

За даними ЗМІ, на Дональда Трампа було скоєно замах. Куля нібито пройшла за кілька сантиметрів від голови й зачепила вухо. Сам Трамп, за даними NYT, почувається добре й нині перебуває під наглядом лікарів. Його представник Стівен Чунг заявив, що колишній президент "в порядку". 

Також є інформація, що одна людина загинула під час стрілянини. Окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий. Крім того, за його словами, загинув щонайменше один учасник передвиборчого мітингу Трампа.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа щодо завершення війни з Росією за 24 години. В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін український президент заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.07.2024 04:04