Дональд Трамп. Джерело: мережа X

Під час виступу Трампа в Пенсільванії сталася стрілянина: усі деталі (відео)

Під час виступу 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у Батлері, штат Пенсільванія, 13 липня пролунали звуки пострілів. Сам він упав на землю, після чого Агенти Секретної служби допомогли йому підвестися та вивели зі сцени.

Про це інформує CNN.

Журналісти вказують, що він, йдучи зі сцени, підняв кулак і кричав у відповідь натовпу. На його обличчі помітили кров. Трампа посадити в автівку та повезли з місця події.

За непідтвердженою інформацією, на Дональда Трампа було скоєно замах. Куля нібито пройшла за кілька сантиметрів від голови й зачепила вухо. Сам Трамп, за даними NYT, почувається добре й нині перебуває під наглядом лікарів. Його представник Стівен Чунг заявив, що колишній президент "в порядку".

"Президент Трамп дякує правоохоронним органам і рятувальникам за їхні швидкі дії під час цього огидного акту. З ним усе гаразд і він проходить обстеження в місцевому медичному закладі. Більше подробиць буде повідомлено пізніше", — сказав Чунг у своїй заяві, якого цитує CNN.

Білий дім повідомив, що президента США Джозефа Байдена поінформували про те, що сталося на мітингу Трампа в Пенсільванії.

Одна людина загинула під час стрілянини, повідомляє місцевий телеканал WTAE. Окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий. Крім того, за його словами, загинув щонайменше один учасник передвиборчого мітингу Трампа.

У ЗМІ повідомляють, що Трамп найближчим часом має намір виступити з промовою перед нацією після стрілянини на мітингу. Також зі зверненням планує виступити Байден.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа щодо завершення війни з Росією за 24 години. В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін український президент заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.07.2024 03:12