Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Це обурливо": Байден розповів про загрози для США в разі обрання президентом Трампм

У разі обрання Дональда Трампа на посаду президента Сполучених Штатів Америки на країну очікують серйозні небезпеки. Особливо це стосуватиметься судової системи.

Про це повідомив CNN із посиланням на чинного президента США Джо Байдена. Відповідну заяву він оприлюднив у неділю, 16 червня, під час виборчого фандрейзингового заходу в Каліфорнії за участі голлівудських зірок і колишнього президента Барака Обами.

"Інституції мають значення. Те, що Трамп зробив 6 січня — і тепер він буквально каже, що в разі його перемоги відбудеться кровопролиття — це обурливо. Те, про що він каже, є обурливим", — наголосив Байден.

Крім того, за словами нинішнього президента США, якщо у наступні чотири роки Трамп буде президентом, то він призначить іще більше консервативних суддів до Верховного суду, де зараз і так непропорційний баланс між демократами та республіканцями.

"Верховний суд ніколи не був таким безпорадним, як зараз", — сказав Байден, зокрема, у контексті рішення щодо заборони абортів.

Як відомо, в суботу, 15 червня, у США штаби кандидатів у президенти Джо Байдена та Дональда Трампа дійшли згоди про правила перших передвиборчих дебатів. Політики будуть виступати без чернеток.

Нагадаємо, що на початку травня з’явилися розмови, що Байден влітку може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів на користь дружини колишнього президента США Барака Обами — Мішель Обами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 10:34