Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Вибори президента США: Байден і Трамп домовились про правила дебатів

У Сполучених Штатах Америки штаби кандидатів у президенти Джо Байдена та Дональда Трампа дійшли згоди про правила перших передвиборчих дебатів. Політики будуть виступати без чернеток.

Про це повідомляє CNN.

За даними джерела, менш ніж за два тижні до перших президентських дебатів у виборчому циклі 2024 року опублікував додаткову інформацію щодо параметрів, узгоджених кампаніями Трампа та Байдена.

Дебати, які проведуть кореспонденти CNN Джейк Теппер та Дана Баш в Атланті 27 червня, ознаменують перше особисте протистояння у передвиборчій кампанії 2024 року між президентом Джо Байденом та його попередником, колишнім президентом Дональдом Трампом. Обидва кандидати прийняли запрошення мережі та погодилися прийняти правила та формат дебатів, викладені у листах, надісланих мережею виборчим кампаніям у травні.

За даними телеканалу, 90-хвилинні дебати включатимуть дві рекламні паузи та співробітники виборчого штабу не зможуть взаємодіяти зі своїм кандидатом протягом цього часу. Обидва кандидати погодилися з'явитися на єдиному подіумі, і їхні місця на подіумі будуть визначатися підкиданням монети.

Під час дебатів мікрофони буде відключено, за винятком того кандидата, чия черга говорити. Хоча на сцені не буде дозволено використання реквізиту або заздалегідь написаних нотаток, кандидатам буде надано ручку, блокнот та пляшку води.

Деякі аспекти дебатів, включаючи відсутність студійної аудиторії, відрізнятимуться від попередніх дебатів. Але, як і в минулому, модератори «використовуватимуть усі інструменти, які є в їхньому розпорядженні, щоб забезпечити дотримання термінів і забезпечити цивілізоване обговорення», повідомляється в мережі.

Для того, щоб відповідати вимогам CNN для участі в дебатах, кандидати повинні відповідати вимогам, викладеним у статті II, розділі 1 Конституції США, щоб обіймати посаду президента. І Байден, і Трамп відповідають цим вимогам, як і Роберт Ф. Кеннеді-молодший, Корнел Вест та Джілл Стайн, які балотуються за списками неосновних партій.

Учасники також мають подати офіційну заяву про свою кандидатуру до Федеральної виборчої комісії. Усі п'ятеро так і зробили.

Усі учасники дебатів повинні з'явитися у достатній кількості бюлетенів штату, щоб досягти порога у 270 голосів виборців, щоб виграти президентську посаду та отримати не менше 15% у чотирьох окремих національних опитуваннях зареєстрованих чи ймовірних виборців, які відповідають стандартам CNN для висвітлення.

Хоча у випадку Кеннеді це не є неможливим, менш ймовірно, що кандидати, окрім Байдена та Трампа, відповідатимуть цим вимогам. Кеннеді на цей момент отримав не менше 15% голосів у трьох кваліфікаційних опитуваннях і зараз бере участь у голосуванні в шести штатах, що дає йому право на 89 голосів Колегії виборців.

Нагадаємо, 15 травня Джо Байден викликав свого опонента Дональда Трампа на дебати перед президентськими виборами. Вони мають відбутися в листопаді цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 15.06.2024 23:21