Колаж: TrueUA

Балістична загроза в Україні: в більшості областей оголошували повітряну тривогу (мапа)

У суботу, 11 травня, повітряну тривогу оголошували в переважній більшості областей України, крім Заходу. Військові попереджали про можливе застосування балістичного озброєння.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога!" — зазначали українські військові.

Ще зранку вони фіксували активність ворожої тактичної авіації на Сході та над акваторією Азовського моря.

"Є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!" — попереджали тоді в Повітряних силах ЗСУ.

Згодом там підтвердили загрозу застосування балістичного озброєння зі Сходу та зафіксували активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку.

Військові закликали українців не нехтувати сигналами сирен та перебувати в укриттях.

Мапа тривог на території України станом на 10:49 мала такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Відбій оголосили об 11:33. Обстрілів не відбулося, хоча активність ворожої тактичної авіації на сході та півдні зберігається, і є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 10 травня, російські окупанти застосували для атак по Україні десять ударних БпЛА типу Shahed-131/136 і дві зенітні керовані ракети С-300 / С-400. Сили оборони знищили всі десять дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 10:50